Perjantaipulma 47/2008

Älykkyysosamäärää mittaavia tehtäviä löytyy niin netistä kuin painetustakin materiaalista. Ensimmäinen kysymys on kuitenkin, mitä tarkoitetaan älykkyydellä ja ennen kaikkea älykkyysosamäärällä. Jos ei kuitenkaan halua miettiä näin syvällisen filosofisia kysymyksiä, voi aikansa käyttää ratkomalla tämän viikon tehtävää. Kysymys on eräs tyypillisimmistä tehtävätyypeistä, joita tapaa erilaisten älykkyyttä ja nokkeluutta mittaavien tehtävien yhteydessä. Yleensä näitä tehtäviä pääsee ratkomaan esimerkiksi työnhaun yhteydessä järjestettävässä soveltuvuustestissä. Hauskimmillaan nämä pulmat ovat kuitenkin vapaa-aikana ratkaistuina. Tällä kertaa pitää päätellä, mikä kirjain täydentää sarjan.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikko on taas vierähtänyt tehtävästä 46/2008. Siinä kysyin totuuden perään, sillä kolme kaverusta oli kaupungilla keskustelemassa. Kaksi heistä puhui palturia aika ajoin ja kysymys kuuluikin, miten usein he puhuivat totta. Tarkalleen ottaen vastaajat sanovat 20 tapauksesta kolmestatoista samoin.

Julkaistu Fridayna 21.11.2008 klo 19:35 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Suklaakääretorttu
Seuraava
Langaton valvontakamera