Perjantaipulma 43/2007

Olen käsitellyt salakirjoitusta aiemmin viikon 31/2007 tehtävässä. Tuolloin haasteena oli ratkaista kuvioista ja numeroista rakennettu salakirjoitus. Hoksottimia tarvitaan tehtävien ratkaisemiseksi. Ratkaisun nähtyään monet huokaisevat, miten yksinkertainen se sittenkin on. Ratkaisemisen tekee vaikeaksi ehkä juuri se, että monet miettivät sitä kaikkein hankalinta vaihtoehtoa. Toisinaan kannattaa antaa ajatusten lentää aivan tavallisissa asioissa ja arkipäiväisissä askareissa, jolloin ongelman ratkaisu saattaa löytyä aivan läheltä.

Tällä kertaa tehtävä on astetta vaikeampi. Salakirjoitus muodostuu nuolista, jotka paljastavat erään varaskoplan aikeet. Selvitä, mitä salakirjoituksessa sanotaan. Vihjeeksi voin kertoa, että tässä tehtävässä on käytössä kaksi eri koodia.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 42/2007 perjantaipulma oli perinteinen tulitikkutehtävä, jossa neljää tikkua siirtämällä saatiin neljän ruudun ikkuna muutettua kaikkiaan kahdeksan ruudun ikkunaksi. Tässäkin tehtävässä ratkaisu on hämmästyttävän yksinkertainen, kuten oheinen kuva osoittaa.

Julkaistu perjantaina 26.10.2007 klo 19:07 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Leffailta
Seuraava
Windows 95 lähdekoodi