Pannari

Kuva
Maria Morri

Torstai on perinteinen hernekeittopäivä. Sakean paksun ja kinkulla höystetyn rokan päälle pitää saada tietysti pannaria ja siihen mansikkahilloa. Jos oikein haluaa herkutella, niin koko jälkiruuan kruunuksi voi annostella vielä kermavaahtoa. Joskus lisukkeiden joukossa näkee tarjoiltavan myös sokeria tai siirappia, mutta yhteistä näille on tietysti makeus. Herkullinen pannari syntyy vaivattomasti eikä vaadi peruselintarvikkeita kummempia aineksia. Pannari eli pannukakku tunnetaan eri muodoissa eri puolilla maailmaa. Ohukaiset eli räiskäleet eli letut eli lätyt ovat ohuempia pannarin lähisukulaisia ja useimmiten ne ovat muodolta pyöreitä kun taas aito suomalainen pannari on tyypillisesti suorakaiteen muotoinen. Ohukaiset lienevätkin paremmin tunnettuja maailmalla kuin meikäläinen taikinapaistos. Parhaimmillaan kunnon pannari on annettu paistua uunissa riittävän pitkään, jotta se ei ole vetelä ja taikinamainen. Parhaimmat palatkin löytyvät usein kulmista tai reunoilta.

Pannari

  • 1 l maitoa
  • 4 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Levitä leivinpaperi isolle reunalliselle uunipellille ja voitele se. Kaada taikina. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Julkaistu torstaina 27.10.2011 klo 19:20 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Tahmainen Drupal
Seuraava
Yölento Venukseen