Näin tehtiin Iron Sky

Suureen maailmansuosioon noussut ja vastikään ensi-iltaan tullut Iron Sky -elokuva on saanut lisää oheistuotteita virallisen sivustonsa nettikauppaan. Jokin aikaa sitten elokuvatiimi lähetti sähköpostiviestiä, jossa se kertoi uudesta Näin tehtiin Iron Sky -kirjasta (Docendo, 2012). En empinyt hetkeäkään ja tilasin kirjan samoin tein. Uutuuttaan tuoksunut kirjapainos saapui tänään postissa. Silmäilin kirjan nopeasti läpi ja ensivaikutelmani oli erittäin positiivinen. Kirja oli korkealaatuinen, kovakantinen ja hyvin taitettu ja siis täysin hintansa arvoinen. Opus kertoo pitkään ja hartaasti tehdyn elokuvan tuotannosta ja ihmisistä koneiston takana. Filmiprojektiin kuluneet kuusi vuotta on tiivistetty ytimekkäästi 175 sivuun upeiden värivalokuvien ympäröiminä.

Näin Tehtiin Iron Sky

Näin tehtiin Iron Sky on jaettu elokuvantekijöiden kirjoittamiin lukuihin. Rainan taustalla häärineet tutut nimet, kuten ohjaaja Timo Vuorensola, tuottaja Tero Kaukomaa, visuaalisten efektien tuottaja Samuli Torssonen ja sosiaalisen median johtaja Pekka Ollula sekä Jarmo Puskala ja Janos Honkonen. Kirja valottaa meitä faneja kiinnostavaa yhteisöllistä tuottamista ja tietysti myös itse elokuvan tekemistä kädet savessa. Kaikesta päätellen filkan tekeminen on ollut hauskaa ja niinhän sen on pitänyt ollakin saadakseen aikaan komedian. Iron Sky -leffan tekemisestä kertova kirja tavallaan kruunaa koko projektin, ja siitä on mukava lukea, miten tuotanto eteni fanien näkökulmasta joskus tuskastuttavan hitaasti kohti ensi-iltaa. Kirja on myös mitä mainioin muisto ainakin minulle, sillä osallistuinhan leffan rahoitukseen ostamalla aikoinaan sotaobligaatioita.

Timo Vuorensola et al

Näin tehtiin Iron Sky

eli kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan Internetiä

ISBN
978-951-0-38893-8
Kustantaja
Docendo

Julkaistu perjantaina 25.5.2012 klo 17:00 Kirjat-luokassa avainsanoilla elokuvat ja historia.

Edellinen
Hihaan tarttujat
Seuraava
Onnibus
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä