Mansikkatorttu

Kuva
kevandem

Kesä on mansikoiden aikaa. Punaposkisesta pienestä vitamiinipommista syntyy nopeasti ja vaivattomasti monenlaisia kesäpöytään sopivia herkkuja. Mansikoita sopii popsia kesällä sellaisinaankin. Nykyään mansikoita tosin saa ympäri vuoden joko pakasteina tai tuontimarjoina, mutta kesä on ja pysyy mansikan perinteisenä ja aitona herkutteluajankohtana. Mansikasta on siis moneksi. Mansikkatorttu on sopiva kesäherkku ja myös helppo valmistaa.

Mansikkatorttu

6 annosta
  • 1 valmis torttupohja
  • 1 dl sokeroitua laimennettua sitruunamehua

Täyte

  • 100 g valkoista suklaata
  • 1 dl bulgarianjogurttia
  • 2 dl kuohukermaa
  • noin 1 l mansikoita

Pane torttupohja tarjoiluvadille ja kostuta se laimennetulla sitruunamehulla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita lämpimän suklaan joukkoon jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaa-jogurttiseokseen. Levitä täyte torttupohjalle. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Asettele ne limittäin täytteen päälle.

Resepti: Ruokamaailma

Julkaistu tiistaina 1.7.2008 klo 18:25 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Miehet Mustissa
Seuraava
Parasta ennen tietosuojaa