Mansikkajuustokakku

Juustokakku
Kuva
tseyin

Kesäsää ei ole eteläisessä Suomessa ollut kovin suosiollinen viime viikkoina. Säätilaa on hallinnut harmaa taivas ja ajoittaiset sadekuurot. Alakuloinen keli ei kuitenkaan estä pääsemästä kesätunnelmaan. Yksi tapa tuoda kesä kotiin on loihtia helppo mansikkajuustokakku yksinkertaisista aineksista ja tietysti kauden herkuista eli mansikoista. Tänään näin erään vanhemman herran kantavan melkoista mansikkalaatikkoa Hakaniemen torilta. Vanhus oli pukeutunut kesäisesti, mutta käsiinsä hän oli vetänyt mustat hansikkaat, vaikka ulkona kyllä tarkeni ilman niitäkin. Hanskat suojasivat käsiä, sillä painavien kantamusten kiikuttaminen ottaa voimille ja ajan mittaan herkistävät kämmenet. Juustokakun leipominen ei sentään vaadi hartiavoimia vaan enemmänkin sorminäppäryyttä.

Mansikkajuustokakku

12 annosta
  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g margariinia

Täyte

  • 500 g mansikoita
  • 4 dl kuohukermaa
  • dl sokeria
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 limetin mehu
  • pinnalle mansikoita

Murenna keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella pyörittäen. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Perkaa mansikat ja soseuta ne lisäämällä joukkoon sokeri. Vaahdota kerma. Vaahdota toisessa kulhossa juustot keskenään. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta limettimehu. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna mehun jäähtyä.

Valuta mehuseos tasaisesti mansikkaseokseen samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluummin yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla. Tarjoile raikkaan mehun tai tuoreen kahvin kera.

Julkaistu maanantaina 13.7.2015 klo 18:54 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Siluettitaiteilua
Seuraava
Siluettikirja