Maistuva makkarakeitto

Kuva
Norm Evangelista

Suomalainen ruokakulttuuri tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ruokia. Suotta karsastamme perinteikkäitä ruokiamme ja suosimme muiden kulttuurien antimia, vaikka ei niissäkään mitään vikaa ole. Ranskalainen ja italialainen keittiö on maailmankuulu ja sen maukkaat, jopa vuosisatoja vanhat reseptit ovat vallanneet ravintolat täällä Pohjan perukoilla ja suomalaisen keittiön parhaat maut ovat jääneet kotien, koulujen ja laitosten tarjottaviksi. Satuin eräänä päivänä poikkeamaan työmaaruokalassa, mutta jouduin pettymään päivän ruokalistaan. Sieltä ei oikein tuntunut löytyneen mitään sellaista syötävää, jota olisin vesi kielellä haarukoinut. Päädyin hetken pähkäilyn jälkeen itseänikin yllättäneeseen vaihtoehtoon eli perisuomalaiseen makkarakeittoon. En muista, milloin olin viimeksi lusikoinut keittolounaan ja täytyy myöntää, että päivän keitto oli todella herkullista. Helpon makkarakeiton valmistaa kotonakin yksinkertaisilla aineksilla ja yllättävän nopeasti.

Maistuva makkarakeitto

4 annosta
  • 1 l vettä
  • 300 g ruokamakkaraa
  • 2 porkkanaa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 lihaliemikuutiota
  • rouhittua mustapippuria

Kuori ja viipaloi sipulit. Paahda sipuleita öljyssä kattilassa, kunnes ne muuttuvat kauniin kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuori perunat ja porkkanat ja viipaloi ne. Lisää kattilaan juurekset, vesi ja liemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Kuori ja kuutioi makkara. Lisää palat kattilaan ja kiehauta. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile tuoreen ruisleivän ja levitteen kanssa. Ruokajuomaksi sopii jääkaappikylmä maito tai raikas kivennäisvesi.

Julkaistu tiistaina 4.10.2011 klo 20:13 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Juomien annoskoot ja menekki
Seuraava
Syncing calendars
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä