Kymmenen minuutin kokkaus

Eteläinen Suomi on parhaillaan hiihtolomalla. Liikenne pääkaupunkiseudulla on tavallista hiljaisempi, sillä monet ovat suunnanneet lomansa joko pohjoiseen tai etelään. Erityisesti koululaiset ovat ansainneet lomansa. Kevään loppurutistukset ovat vielä edessäpäin, joten voimia on hyvä kerätä viikon loman aikana. Koulujen hiljentymisen myötä siirtyy koululaisten ruokailu useimmiten kotioloihin. Onneksi kaupoista saa valmiita eineksiä, joita lämmittämällä syntyy nopea ja maittava lounas. Valmisruokiinkin toisaalta kyllästyy ja pian alkaa haluta jotain kotitekoista ruokaa. Puolivalmisteet tulevat tässä tilanteessa apuun.

kanacurrykastike
Kuva
Don LaVange

Täyttävän ja ruokaisan lounaan valmistaa helposti ja ennen kaikkea nopeasti poimimalla kaupan hyllyltä sopivat tarvikkeet. Kanacurrykastike jasmiiniriisin kera syntyy kymmenessä minuutissa. Koko sotkuun tarvitaan vain paketti kymmenessä minuutissa kypsyvää jasmiiniriisiä, purkki valmista ateriakastiketta sekä pakkaus valmiiksi paahdettua kananlihaa. Kertakattaus riittää kolmelle tai jopa neljälle syömärille, mikäli lautasen syrjälle annostellaan lisäkesalaattia.

Kokkaus ei juuri taitoja vaadi. Riittää kun osaa lukea ohjeet pakettien kyljestä tai heittää puolitoista desilitraa riisiä kiehuvaan veteen. Vettä on hyvä olla vähintään puoli litraa tällaiseen annosteluun, mutta enemmänkin voi toki keittää. Silloin pitää vain kypsä riisi siivilöidä ylimääräisestä vedestä. Kastike syntyy toisella liedellä. Valmis ateriakastikepurkki tyhjennetään kattilaan ja sekaan kaadetaan valmis kananlihasilppu. Kastiketta haudutetaan miedolla lämmöllä noin kymmenisen minuuttia eli sama aika mikä kuluu riisien keittämiseen. Herkullinen ateria valmistuu hetkessä ja vie nälän ainakin iltaan asti.

Julkaistu maanantaina 18.2.2008 klo 20:46 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Tietokoneanimaation lyhyt historia
Seuraava
Talvikuvaton talvi