Kuningatartorttu

Kuningatartorttu
Kuva
Alex Wong

Koulut päättyvät muutaman viikon kuluttua. Pian on taas aika laulaa suvivirttä ja kattaa kahvipöytä koreaksi. Koulujen päättäjäisiä vietetään niin kouluissa kuin kotonakin ja vieraille sekä kotiväelle tarjotaan kaikenlaisia kevääseen sopivia herkkuja. Kakut ja tortut ovat makean kahvipöydän vakioantimia jäätelöäkään unohtamatta. Herkulliset kahvikakut, pullat, tortut ja piiraat on helppo valmistaa ja omatekoisina maistuvat kaikille. Kevään juhliin sopii mainiosti kotimaisilla marjoilla täytetty kuningatartorttu. Tuoreiden marjojen puuttuessa voi käyttää pakasteita. Mikäli pakastimeen on sattunut jäämään mustikoita ja vadelmia, kannattaa ne viimeistään nyt leipoa ihanaksi, suussa sulavaksi piiraaksi.

Kuningatartorttu

12 palaa
  • 150 g leivontamargariinia
  • dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna

täyte

  • 1 tlk maustamatonta jogurttia
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 kananmunaa

pinnalle

  • 200 g tai 4 dl vadelmia
  • 100 g tai 2 dl mustikoita
  • ½ dl sokeria

Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Sekoita margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jätä taikinasta 1 dl tortun pinnalle myöhemmin ripoteltavaksi. Lisää taikinaan muna ja levitä seos vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja levitä täytteen pinnalle. Ripottele marjojen päälle murutaikinaa. Paista torttua uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 55 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile tuoreen kahvin ja mehun kera.

Julkaistu keskiviikkona 13.5.2009 klo 18:49 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Kurvailua Kalliossa
Seuraava
Returning elements from a PHP array using another array