Kuningatarkiisseli

Kuningatarkiisseli
Kuva
MR+G

Viimeisetkin koululaiset aloittavat koulutyönsä tällä viikolla. Koulujen alkaminen on varma merkki suomalaisen kesän päättymisestä. Laskeutuminen kohti syksyä on alkanut ja hyvässä vauhdissa. Muualla Euroopassa vasta aloitellaan kesälomakautta, kun Suomessa turistikohteet jo pistävät pillejä pussiin. Eurooppalaisittain paras kesäsesonki on elokuussa. Liikenne kaupungilla on selvästi taas vilkastunut monien kesälomien päätyttyä heinä-elokuun vaihteessa. Vaikka kesä ei ole vielä lähelläkään loppuaan, voi menneitä helteitä kuitenkin muistella raikkaiden kesäherkkujen parissa. Jäätelö ja marjat kuuluvat erottamattomasti suomalaiseen suveen. Kotimaisista marjoista syntyy myös herkullinen kuningatarkiisseli, joka on mikä mainioin jälkiruoka vaikkapa tirisevän grilliaterian päätteeksi.

Kuningatarkiisseli

6 annosta
  • 1 l mustaherukkamehutiivisteestä valmistettua mehua
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 5 dl mustikoita ja vadelmia

Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Sekoita ainekset keskenään. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lopeta kiisselin sekoitus. Siirrä kattila levyltä ja lisää marjat. Kaada kiisseli tarjoilukulhoon jäähtymään. Ripottele hieman sokeria pinnalle kuorruttumisen estämiseksi. Kuningatarkiisseli on kevyt jälkiruoka, joka sopii monien ruokavalioon, sillä se on munaton, gluteeniton ja maidoton.

Julkaistu Tuesdayna 12.8.2008 klo 18:53 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Syntymäaika
Seuraava
Ysilinja