Köyhät ritarit

Kuva
Kim Scarborough

Suomen tunnetuimpiin leivontabrändeihin lukeutuva Sunnuntai on jälleen ajankohtainen ensi viikonloppuna. Sunnuntaina on nimittäin laskiaissunnuntai ja silloin on herkuttelun aika. Laskiaispullat ovat jo perinne, mutta kahvipöydässä voi tarjoilla myös muitakin herkkuja. Parhaimmat leivonnaiset syntyvät tietysti itse valmistaen, ja leipurin avuksi rientävät Sunnuntain valmistuotteet, jotka helpottavat ja nopeuttavat suussa sulavien leipomusten loihdinnassa. Laskiaispullan sijaan tai sen lisäksi voi tarjoilla vaivattomasti valmistuvia köyhiä ritareita. Ruokalajilla on monta nimeä. Jotkut kutsuvat niitä rikkaiksi ritareiksi ja englanninkieliset käyttävät tästä pullavanukkaasta nimitystä French toast eli ranskalainen paahtoleipä. Herkku tunnetaan eri muunnelmina ympäri maailmaa. Täällä koti-Suomessa ritarit syntyvät vehnäleivän viipaleista, jotka kostutetaan munamaidossa ja paistetaan rapeiksi. Maukas jälkiruoka kruunataan vielä mansikkahillolla ja kermavaahdolla.

Köyhät ritarit

kuudelle
  • noin 8 pullapitkoviipaletta tai paahtoleipää
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 prk Sunnuntai Vanilja Rahkavalmistetta
  • 2 rkl sokeria
  • mansikkahilloa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita muna, maito ja sokerit keskenään. Kasta pullaviipaleet nopeasti molemmin puolin muna-maitoseoksessa ja paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä kullan ruskeiksi. Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Mausta sokerilla. Tarjoile köyhät ritarit vaniljavaahdon ja mansikkahillon kanssa laskiaisen pulkkamäen päätteeksi.

Julkaistu Fridayna 17.2.2012 klo 17:32 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Linkin avaus samaan välilehteen
Seuraava
Jätkäsaaren Verkkokauppa