Keltuaisen erotus

Kotikokille on tarjolla lukemattomia ruuanlaittoa helpottavia niksejä. Eräs vaativimpia kokin tehtäviä on munan keltuaisen erotus valkuaisesta. Netistä löytyy tukuittain ohjeita, miten temppu tehdään nopeasti, siististi ja ennen kaikkea rikkomatta keltuaista. Näppärä kokki osaa tämän taidon ilman ohjeita tai apuvälineitäkin. Niille jotka kokkaavat harvoin, löytyy hyvin yksinkertainen ja nopea niksi keltuaisen erottamiseksi. Tehtävään tarvitaan kaksi astiaa ja tyhjä muovipullo. Oheisesta The Burlap Bagin videosta salaisuus selviää.

Riko kananmuna astiaan normaaliin tapaan. Ota tyhjä muovipullo, esimerkiksi virvoitusjuomapullo käy tehtävään mainiosti. Poista pullon korkki ja purista pulloa kevyesti niin, että pullosta poistuu ilmaa. Pidä pulloa puristettuna ja vie sen suu keltuaisen päälle. Helpota puristusta varovasti ja anna pulloon sisään virtaavan ilman imeä keltuainen pullon sisään. Kallista pulloa, jotta keltuainen pysyy sisällä siirtäessäsi pulloa. Pudota keltuainen pullosta haluamaasi kohteeseen.

Julkaistu perjantaina 31.8.2012 klo 18:31 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Pilvenpiirtäjiä liukuhihnalta
Seuraava
Spitaalisen ilta