Karpaloleipä koneella

Kuva
Jacqueline Gabardy

Leipäkoneen mukana tulevan reseptivihon parikymmentä erilaista leipäohjetta on nopeasti kokeiltu. Pian leipiin kyllästyy, mikäli jatkuvasti vain leipoo samoilla ohjeilla. Reseptejä voi onneksi tuunata oman makunsa ja mieltymyksensä mukaan lisäämällä perusainesten joukkoon mitä erilaisimpia makuja tuottavia ainesosia. Netistä löytyy lisää ohjeita, ja jos imperialistiset mitat eivät haittaa, saa englanninkielisiltä sivuilta käytännöllisesti katsoen pohjattomasti uusia makuelämyksiä leipäkoneleipiinsä. Oikeastaan yksinkertainen perusleipä on melko mauton, sillä siinä ei ole kuin aivan tavalliset raaka-aineet. Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa kuivattuja karpaloita vaihteluksi leivän muuten niin tavalliselle maulle. Kaupasta löysin edullisen 150 gramman pussin Rainbow-karpaloita. Käytin puolet pussin sisällöstä eli 75 grammaa ensimmäiseen koeleipääni. Lopputuloksesta päätellen marjoja ei ainakaan tullut liikaa eikä oikeastaan liian vähänkään. Näyttäisi siltä, että tuo puoli pussia on juuri sopiva määrä yhteen 750 gramman leipään.

Karpaloleipä koneella

750 g
  • dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä tai pullomargariinia
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • tl kuivahiivaa tai 10 g tuoretta hiivaa
  • 75 g kuivattuja karpaloita

Mittaa kaikki muut aineet paitsi karpalot leipäkoneen paistovuokaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Jos käytät tuoretta hiivaa, murenna se jauhojen pinnalle. Valitse ohjelmaksi Normaali ja leivän kooksi 750 g. Käynnistä kone. Kun koneesta kuuluu noin puolen tunnin kuluttua äänimerkki, lisää vasta silloin kuivatut karpalot. Kun leipä on valmis, nosta paistovuoka leipäkoneesta ja anna leivän jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia tai kauemmin.

Julkaistu sunnuntaina 19.6.2016 klo 18:11 Ruokaohjeet-luokassa avainsanoilla leipäkone ja ruoka.

Edellinen
Puolipyörä Halfbike
Seuraava
Läppärin uudelleenasennus - osa 1
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä