Kanakolmioleipä vartissa

Kanakolmioleipä
Kuva
Alex Bartok

Kesähelteet lähestyvät ja retket luontoon ja rannoille yleistyvät. Viikonloppu vierähtää mukavasti hiekkarannalla auringon lämmittäessä yhä kuumemmin mitä lähemmäs keskikesää tullaan. Tänä viikonloppuna aurinko on hellinyt läsnäolollaan, vaikka Helsingissä kylmä tuuli mereltä puhalsikin ajoittain viilentäen aamupäivän vielä melko koleaksi. Kaupungilla saattoi kaikesta huolimatta nähdä jo ensimmäisiä kesävarusteita eli shortseja ja teepaitoja. Kesäpäivän viettoon kannattaa varautua ruokaisilla eväillä, jotka syntyvät suhteellisen helposti ja vaivattomasti. Perinteinen kanavoileipä valmistuu vartissa yksinkertaisella ohjeella.

Kanakolmioleivät

5 annosta
  • 1 paistettu broilerin rintafilee
  • 1 prk valmista Tikka Masala tai Sweet Thai Chili -kastiketta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl mangochutneytä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g voita tai margariinia
  • 10 viipaletta paahtoleipää
  • 150 g salaattia silputtuna

Leikkaa broilerin rintafilee pieniksi kuutioiksi. Valmista täyte sekoittamalla Tikka Masala -kastike ja majoneesi keskenään. Mausta halutessasi mangochutneylla. Lisää broilerikuutiot täytteeseen. Levitä voi leiville. Päällystä viisi leipää silputulla salaatilla ja lisää täyte. Laita toinen leipä kanneksi. Leikkaa leipä kolmioiksi ja tarjoile lautasella tai kääri evääksi. Voit keventää ohjetta korvaamalla majoneesin ranskankermalla tai ruokajugurtilla vähentämällä samalla määrää. Kokeile broilerin sijaan myös katkarapuja.

Julkaistu Sundayna 22.5.2011 klo 17:35 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Pinot Noir
Seuraava
Starbucks-kahvijuomat