Joulukauden avajaiset

Gisselbrecht Gewurztraminer
Kuva
Alko

Upea loppusyksyinen päivä auringonpilkahduksineen houkutteli ulkoilemaan ja siinä samassa shoppailemaan jouluisissa tunnelmissa. Vaikka jouluun onkin vielä matkaa muutamia viikkoja, kannattaa kausi avata jo hyvissä ajoin samoin kuin erinomainen Gisselbrecht Gewurztraminer puolikuiva valkoviinipullote. Joulun aika on makeaa elämää ja herkkuja on lupa napostella vuorokaudenajasta riippumatta. Sanontahan kuuluu, että jouluna saa yölläkin syödä. Jouluun nimittäin kuului ennen vanhaan ruokaa notkuvat pitopöydät, joista ruokaa ei vanhan tavan mukaan saanut korjata pois ennen arkia. Jos ruoka pääsi loppumaan ennen aikojaan, oli se merkki talon köyhtymisestä.

Vaan tänäänpä ei olla oltu köyhiä eikä kipeitä. Pöytään iskettiin vaaleankeltainen, hieman kehittynyt, tuoksultaan kukkainen, puolikuiva, runsas, eksoottisen hedelmäinen, hunajainen, pehmeän hapokas Gisselbrecht Gewurztraminer -viini. Tämän 100 % gewürtzaminer-rypäleistä valmistetun viinin on tuottanut Dambach la Villen kylästä kotoisin oleva Willy Gisselbrechtin viinitila Ranskan Alsacessa. Neljän hehtaarin viinitarha sijaitsee graniittipitoisilla ja aurinkoisilla rinteillä, jotka tuottavat noin 30 000 pulloa viiniä. Alsacen alueella vallitsee mantereinen ilmasto, jonka kesät ovat lämpimät ja aurinkoiset. Viini on valmistettu kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa. Tuottajan mukaan viini on valmis nautittavaksi, eikä sitä kannata varastoida kolmea vuotta kauempaa. Gisselbrecht on perheyritys, joka on tuottanut viinejä Alsacessa aina 1600-luvulta lähtien.

Julkaistu sunnuntaina 3.12.2006 klo 16:22 Viinit-luokassa.

Edellinen
Väänteistä joulua
Seuraava
Julkkisbongailua
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä