Isänpäivän paras suklaakakku

Suklaakakkupala
Kuva
cb
Pawel Loj

Ensi sunnuntaina on isänpäivä ja monessa kodissa juhlavalmistelut ovat täydessä vauhdissa. Päivänsankari ansaitsee pitkän herätyksen ja tietysti aamiaisen perinteen mukaan sänkyyn kannettuna. Kauppojen mainoslehdykät ovat pullistelleet miesten tuoksutarjouksia, partakoneita ja muita maskuliinisia ostoksia, jotka enimmäkseen ovat laitteita ja vastaavia vempeleitä. Kaikenlaisen kulutushyödykemainonnan keskellä ruokateollisuus mainostaa omaa tuotantoaan. Juuri nyt kauppakasseihin kerätään makeita suupaloja, kuten suklaata, kakkuja ja vastaavia juhlapöydän antimia. Isänpäivään kuuluukin tekniikan lisäksi myös maukasta suuhunpantavaa ja mikäpä sen herkullisempi onkaan kuin itse pyöräytetty maailman paras suklaakakku. Tänään huomioni kiinnittyi suklaatehdas Fazerin reseptiin, jossa syntyy varmasti suussa sulava herkku, jonka kuvia katsellessa vesi herahtaa kielelle.

Isänpäivän paras suklaakakku

10-12 palaa

    pohja

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 ½ dl sokeria
  • 2 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 2 kananmunaa

täyte ja kuorrute

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

koristeluun

  • 100 g Fazerin Sininen -maitosuklaata
  • Fazer Cacao -kaakaojauhetta

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24-26 cm) leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta kaakaojauheella sekä rouhitulla suklaalla.

Resepti
Fazer

Julkaistu perjantaina 11.11.2016 klo 19:35 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Mainoslehtien paluu
Seuraava
Kristallisaatioita
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä