Ihana maustekakku

maustekakku
Kuva
applesticker

Joulu tekee tuloaan ja taas on aika ryhtyä valmistamaan jouluisia herkkuja. Parhaimmat herkut syntyvät tietysti omassa keittiössä ja tutuilla, helpoilla resepteillä. Joulun ruokapöydästä löytyvät kinkun lisäksi monet laatikot ja rosolli, ja kahvipöytään katetaan herkullisia leivonnaisia. Piparkakut kuuluvat erottamattomasti jouluun samoin kuin ihana maustekakkukin. Täyttävän joululounaan päälle maistuu varmasti tuore kahvi ja pala perinteistä maustekakkua. Kakku on helppo pyöräyttää, ja voihan siitä nauttia muulloinkin kuin joulunpyhinä.

Maustekakku

  • dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus maustepippuria

Aloita voitelemalla ja jauhottamalla 1½ litran kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda ja mausteet. Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon voisula, siirappi ja kerma. Sekoita jauhoseos maustettuun vaahtoon vatkaamatta. Kaada löysä taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, jos taikinaa ei tartu tikkuun.

Julkaistu tiistaina 30.11.2010 klo 19:07 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Talvipakkasta
Seuraava
Sithin kosto