Helppoa jouluherkuttelua

Tänä vuonna joulupöytään päätettiin ostaa valmista riisipuuroa. Puuron keittäminen ei suinkaan ole vaikeaa, mutta joulukiireiden vastapainoksi halusin jotain helppoa ja nopeaa. Kaupassa oli tarjolla useita valmiita riisipuuropakkauksia ja luonnollisesti eri hintaan. Kilohinnat vaihtelivat melkoisesti, joten päädyin nopean hintavertailun jälkeen S-kaupan omaan Rainbow-merkkiin. Kylmähyllystä valikoitui kaksi valmista 300 gramman riisipuurotölkkiä tukevassa muovipikarissa. Päättelin, ettei riisipuuro voi maistua kovin erilaiselta valmistipa sen kuka tahansa. Rainbow-puuron on valmistanut suomalainen Lieksan Laatuherkku Oy kotimaisesta maidosta. Riisipuuroa voi syödä joko sellaisenaan tai eri tavoin maustettuna. Jotkut lisäävät puuroon mehukeittoa, toiset puolestaan kanelia ja sokeria eikä se keltainen voisilmäkään taida olla kovin tuntematon.

Ajattelin maustaa puuron kanelilla ja sokerilla. Seuraavaksi purjehdin siis maustehyllyjen luo. Sieltä löytyi pienen etsimisen jälkeen valmispakkaus Dansukker-kanelisokeria. Kulutukseen nähden isosta 330 gramman pakkauksesta riittää makua moneksi jouluksi, sillä puuron päälle siitä heruu usein vain hyppysellinen. Saapa nyt nähdä, joudunko parin vuoden kuluttua heittämään lähes täyden sokeripakkauksen pois, sillä muuten ei tällaista sokeria saa kulumaan kuin jouluna riisipuuron kera. Näin joulun läheisyyden kunniaksi iltapala maistui tänään riisipuurolta ja hyvältähän se maistuikin kanelisokerilla päällystettynä. Tuhti puuroannos valmistui äkkipikaisesti mikroaaltouunissa ja vei pikkunälän nopeasti. Joulun tunnelmaan pääsi taas kertaheitolla.

Julkaistu Saturdayna 22.12.2012 klo 17:34 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Pimeyden keskellä
Seuraava
Tähtishakki - osa 5