Helppo katkaraputäyte

täytetyt ohukaiset
Kuva
cb Abigail Rogers

Juhannukseen on aikaa enää muutamia päiviä. Etelässä alkoi iltapäivällä sataa eli odotettavissa on kaiketi tyypillinen suomalainen juhannussää. Muutaman kerran salamakin välähti ja ukkonen jyrisi kaatosadetta säestäen. Aamu oli viileä eikä lämpötila ole pahemmin noussut päivän aikana. Suttuisesta säästä huolimatta juhannusvalmisteluja on tehtävä, sillä edessä on pitkä viikonloppu. Nykyään kaupat ovat avoinna pyhistä huolimatta, joten jääkaappia voi täydentää pitkin pyhiä. Kesän ruokapöytään voi kattaa jotain helppoa ja nopeasti valmistuvaa syötävää. Itse suunnittelin täytettyjä lättyjä, joista saa hyvinkin ruokaisia oikeanlaisella täytteellä. Valmiita täytteitä puolestaan löytää kaupan hyllyiltä, mutta onnistuu se täytteen valmistaminen kotikeittiössäkin. Helppo katkaraputäyte syntyy vaivattomasti ja ennen kaikkea nopeasti yksinkertaisista raaka-aineista.

Katkaraputäyte

8-10 räiskäleelle
  • 400 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 300 g katkarapuja
  • ½ dl maitoa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl sitruunapippuria

Sekoita maito, sitruunamehu, sokeri ja sitruunapippuri tuorejuuston joukkoon. Lisää puolet katkaravuista seokseen ja jätä toinen puoli koristelua varten. Anna täytteen vetäytyä hetki jääkaapissa. Valmista ohukaistaikina esimerkiksi Mylly Paras lettujauhosta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pannulla isoja, ohuita ohukaisia. Täytä ohukaiset katkaraputäytteellä ja käytä loput katkaravut koristeluun. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Julkaistu keskiviikkona 21.6.2017 klo 18:30 Ruokaohjeet-luokassa avainsanoilla ruoka ja sää.

Edellinen
Ronin ja Arles
Seuraava
Juhannuksen säätila