Helppo banaanikakku

Banaanikakku
Kuva
cbn Wendy Au Yeung

Kotiimme hankittiin 1970-luvulla Kenwood-tehosekoitin. Kone oli oikeastaan monitoimilaite, sillä tehosekoittimen lisäksi se toimi vatkaimena. Kenwood oli kovassa käytössä. Sillä valmistettiin melkein taukoamatta kaikenlaisia herkkuja aina pirtelöistä isompiin leipomuksiin. Koululaisille siitä oli oiva apu, sillä kasvavat lapset olivat taas nälkäisiä koulusta päästyään, ja tehosekoittimella syntyi nopeasti suuhunpantavaa. Kenwoodin mukana tuli monipuolinen keitto-ohjevihkonen, jossa oli varmaankin alun toistasataa reseptiä. Yksi näistä nousi ylitse muiden. Koulun jälkeen tehosekoittimella syntyi noin puolessa tunnissa maittava banaanikakku, joka tosin ahmittiin saman tien melkein suoraan uunista. Kenwoodin ohjeilla banaanikakku ei tarvinnut juuri kummoisia raaka-aineita. Kaikkea löytyi keittiön kaapista, eikä taikinaakaan tarvinnut kohottaa hiivalla, sillä leivinjauhe nostatti seosta sen, mitä tarvittiin. Kouluajoista on kulunut nyt nelisenkymmentä vuotta, mutta nopea banaanikakku maistuu edelleen.

Banaanikakku

6 annosta
  • dl vehnäjauhoja
  • dl sokeria
  • 1 banaani
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa

Laita kananmuna, banaani, sokeri, voi, vaniljasokeri ja suola tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Kaada päälle banaaniseos. Vatkaa seos tasaiseksi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kumoa taikina vuokaan. Paista 175-200 asteessa noin 25 minuuttia.

Julkaistu tiistaina 25.10.2016 klo 18:38 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Seinäkalenteri 2017
Seuraava
Helsingin saunapäivä
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä