Helpot tonnikalapihvit

Kuva
Julia Frost

Kävin puolitoista vuotta sitten Kap Verden saariryhmään lukeutuvalla Salin saarella. Talvilomaviikko rauhallisella saarella kului mukavasta toimettomuudesta sekä herkullisesta ruuasta nauttien. Matkani hintaan sisältyi puolihoito Odjo d’Agua hotellissa, jonka ravintolassa tarjoiltiin maukkaita annoksia. Ravintola oli erityisen kuuluisa meren antimista loihdituista kalaruista, joita tultiin syömään myös naapurihotelleista. Yksi nautittavimpia päivällisiä oli tuoreesta tonnikalasta valmistetut oikeat pihvit. Yleinen käsitys on, että tonnikalaa saa vain pieninä paloina ja hiutaleina säilykepurkeista, mutta oikeat pihvit tehdään kunnon fileistä. Kotioloissa voi yrittää jäljitellä tätä tonnikalaherkkua valmistamalla nopeat ja helpot pihvit säilykkeistä.

Tonnikalapihvit

n. 10 pihviä
  • 1 prk tonnikalahiutaleita vedessä
  • 3 dl perunamuusiaineista pakasteena
  • 1 kananmuna
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ tl yrttisuolaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl paprikajauhetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Lisää tonnikala liemineen ja jäiset perunamuusiainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ohukaispannu öljyllä ja kuumenna. Annostele noin kaksi ruokalusikallista taikinamassaa jokaiseen pannun syvennykseen ja levitä tasaiseksi. Laske lämpöä, etteivät pihvit pala. Kun pihvin paistopinta on kullanruskea, käännä pihvi ja paista toinen puoli. Nosta paistetut pihvit lautaselle ja peitä foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä. Tarjoile pihvit perunoiden tai perunamuusin kera. Kastikkeeksi käy vaikkapa mausteinen pippurikastike. Voit nauttia pihvit myös leipäviipaleiden välissä.

Julkaistu torstaina 9.8.2012 klo 19:34 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Renumbering column value in MySQL
Seuraava
Kesän rippeet