Erittäin nopea pasta pollo

Helsingin keskustassa ei voi viikonloppuisin välttyä maistiaisilta ja tuotenäytteiltä. Erityisesti lauantaisin Kolmen sepän patsaalla ja Kampin kauppakeskuksessa voi törmätä uutuustuotteiden maistatteluihin ja voipa mukaansa joskus saada jopa kokonaisia näytepakkauksiakin. Eräänä lauantaipäivänä vastaani tuli Kampin toriaukiolla Blå Band -pussiruokia jakeleva konsulentti. Sain käteeni kaksi pussia Carbonara-pata-aineksia. Pussit päätyivät ruokakomeroon odottamaan sopivaa herkutteluhetkeä. Viikon päästä sama toistui. Sain jälleen kaksi pussia samaisia Carbonara-aineksia ja näin kaappiini oli lyhyessä ajassa kertynyt jo neljä pussia pasta-mausteseoksia. Pussin valmistusohjeesta päätellen pataruuan valmistus olisi äärimmäisen helppoa ja ennen kaikkea nopeaa, sillä keitos valmistuisi noin kymmenessä minuutissa.

Kuva
Marion Deveaud

Tänä lauantaina oli sitten aika haastaa keittotaitoni ja kokeilla Blå Bandin valmistamaa Carbonara-pataa. Valmiiseen pata-ainekseen tarvitsi lisätä vain kinkkua ja kermaa. Kinkun tosin korvasin valmiilla broileripyöryköillä, joten aivan autenttista pasta carbonaraa keitoksesta ei syntynyt vaan pikemminkin pasta polloa. Satsin kokonaishinta jäi alle kahden euron, koska pata-ainespussin sain ilmaiseksi. Pyörykät maksoivat 1,39 euroa ja kermapurkki 59 senttiä. Kalliiksi eivät olisi pasta-aineksetkaan tulleet, sillä pussin hinta on noin pari euroa. Kolmen annoksen pastaruoka valmistuisi siis noin viidellä eurolla. Lounaspöytään oli ruokajuomaksi valittu saksalainen Neiss Pinot Grigio Trocken 2013 -valkoviini (Alkon tuotenumero 502977), joka ei vielä toistaiseksi ole pettänyt kertaakaan.

Pasta pollo kymmenessä minuutissa

3 annosta
  • 1 pss Blå Band Carbonara pasta-mausteseos
  • 1 pkt Kariniemen Poppis Sweet chili -broileripyöryköitä (200 g)
  • 2 dl Kotimaista ruokakermaa (4%)
  • 4 dl vettä

Kiehauta ruokakerma ja vesi. Lisää joukkoon pasta-ainespussin sisältö sekä pyörykät koko ajan sekoittaen. Anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Anna pataruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin ja rapean patongin kera.

Julkaistu lauantaina 1.11.2014 klo 14:41 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Sähköistä veroasiointia
Seuraava
Kierrätystaidetta