Donitsimuffinit

Donitsimuffinit
Kuva
Shaman X

Laskiainen oli ja meni. Jos hampaankoloon kuitenkin jäi laskiaispullien jäljiltä vielä makean nälkä, voi sitä yrittää lievittää kuohkean makoisilla donitsimuffineilla. Ihanan sokeriset muffinit syntyvät tuota pikaa eivätkä vaadi erikoistarvikkeita. Näitä suussa sulavia pikkuherkkuja voi napostella kuuman kaakaon kanssa iltasella siinä samalla, kun lukee hyvää kirjaa tai kuuntelee miellyttävää musiikkia.

Donitsimuffinit

12 muffinia
  • 175 g pehmeää voita
  • 200 g hienoa sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 380 g vehnäjauhoa
  • ¾ rkl leivinjauhetta
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • hyppysellinen suolaa
  • ½ tl muskottipähkinää raastettuna
  • dl maitoa

pinnalle

  • 100 g hienoa sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 25 g voisulaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipelti, jossa on 12 syvennystä. Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa kuohkeaksi. Vatkaa munat kevyesti ja lisää ne vähitellen seokseen vatkaten hyvin. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja muskottipähkinä yhteen. Lisää puolet jauhoista ja puolet maidosta voiseokseen. Sekoita ainekset varovasti ja lisää sitten loput jauhot ja maito. Täytä kaksi kolmasosaa voidellun muffinipellin syvennyksistä taikinalla ja paista 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita. Sekoita sokeri ja kaneli yhteen. Sivele uunilämpimiä muffineita voisulalla ja ripottele kanelisokeri niiden päälle.

Julkaistu Sundayna 1.3.2009 klo 19:04 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Kalevalan juhlavuosi
Seuraava
Taivaallinen džonkki