Bolognese-jauhelihapiirakka

Bolognese-jauhelihapiirakka
Kuva
Myllyn Paras Oy

Etsin netistä jotain helppoa ja nopeasti valmistuvaa viikonloppuruokaa. Kovin pitkään sivustoja ei tarvinnut selailla, sillä nettihän suorastaan pursuaa ruokaohjeita moneen makuun. Tällä erää päädyin jauhoistaan tunnetun Myllyn Paras Oy -ruokatalon sivuille, josta löytyi kattava reseptikirjasto. Ruokaohjeet on luokiteltu viiteen ryhmään, joista yksi on suolaiset leivonnaista. Ajattelin, että tästä ryhmästä varmasti löytyy makoisaa suuhunpantavaa. Selailin muutamia sivuja eteenpäin, kunnes pysähdyin houkuttelevan bolognese-jauhelihapiirakan kohdalle. Kuvasta päätellen leipomus vaikutti herkulliselta ja juuri sopivalta makupalalta viikonlopuksi. Valmistuskin valmiilla Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinalla tuntui helpolta, joten valinta oli tehty.

Bolognese-jauhelihapiirakka

4-8 annosta
  • 1 pkt Myllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)

täyte

  • 75 g pekonia
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 jalapenoa tai chiliä
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl pippurisekoitusta
  • (1 tl juustokuminaa)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • ½ dl ketsuppia
  • 1 dl kermaa

pinnalle

  • ½ ruukku basilikaa
  • 100-150 g mozzarella-juustoraastetta
  • 100-200 g kirsikkatomaatteja
  • mustapippuria myllystä
  • loraus hunajaa

Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leivontaa. Painele sulanut taikina halkaisijaltaan 27 cm ja reunoiltaan 4 cm korkean piirasvuoan pohjalle ja reunalle. Pistele pohja haarukalla. Ruskista silputtu pekoni, jauheliha, silputut sipuli, valkosipuli ja chilit pannussa murumaiseksi. Lisää mausteet, tomaattimurska ja ketsuppi ja hauduta 2-3 minuuttia. Sekoita kerma joukkoon. Kaada haalea seos pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle basilikanlehdet, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja valuta ohuet hunajaraidat täyteaineksien päälle. Paista uunin pohjalla ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä tai uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa pääruokana, välipalana tai brunssilla raikkaan vihersalaatin kanssa. Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi oliiveja oman maun mukaan.

Resepti
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Julkaistu torstaina 8.6. klo 18:58 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Ahtaaksi kävi
Seuraava
Eksynyt turisti
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä